Wandelweek 3de deel Moselsteig

do 20 mei
tem: vr 28 mei
Geannuleerd

In 2018 zijn we aan de Moselsteig begonnen in Perl aan de boven-Moezel. We hebbenkunnen genieten van prachtige uitzichten over het schilderachtige rivierlandschap.Over paden en door steile wijngaarden en historische wijndorpjes hebben we dezemooie regio verkend.

Na de vertraging door de Corona pandemie, gaan we in 2021 het laatste deel van deze‘Qualitätsweg’ verder verkennen. We gaan het 3de deel afwerken overeen afstand van ca. 125 km in 7 stapdagen van Ediger-Eller naar Koblenz het eindpunt vandeze steig,waar de Moezel in de Rijn mondt. Deze gevarieerde wandeling doen we met dag etappesvan 17 à 20 km die echter soms vrij pittig kunnen zijn. Een zeer gevarieerd landschapdoor wouden, wijngaarden, rotspartijen. De Moezel met zijn talrijke meanders isnooit ver weg. We wandelen door schilderachtige dorpjes en langs indrukwekkendeburchten. De steile hellingen zijn ons niet onbekend, evenals bier, wijn en de plaatselijke gastronomie.

Wij overnachten in Treis-Karden.Dit wordt de uitvalsbasis voor onze dag etappes. Vanzelfsprekend voorzien wetransport naar het beginpunt van de wandeling evenals het transport terug naarhet hotel na de wandeling. Alle transfers zijn voorzien. WijVerblijven in Schloss-Hotel Petri in volpension (middagpicknick). De samenkomsten de eerste overnachting zijn voorzien te op donderdag 20 mei 2021. Hier latenwe onze auto’s achter. De volgende dag worden we naar Ediger-Ellergebracht waar onze trekking begint. Onze trektocht eindigt in Koblenz met kabelspoorbezoekaan Festung Ehrenbreitstein hoog boven de Rijn. Hier kunnen we genieten van de samenvloeiingMoezel/Rijn, waarna we teruggebracht worden naar ons hotel. Na hetafscheidsmenu en een goede nachtrust keren we vrijdag 28 mei 2021, na het ontbijt,terug huiswaarts.

  • Inschrijving voor 15/2/2021.
  • Inlichtingenen leiding: Marinus Nelissen, tel: 011/88.36.38 of 0476/95.74.75. - E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Terug omhoog