Wandeling Meerhout Het grote netewoud

zo 20 juni

In het hart van de Kempen tussen Balen, Meerhout,Geel en Mol slingert de Grote Nete door het landschap. Met de wandelbegeleidershebben we al een klein deel “De Scheps “ontdekt. Tijdens deze wandelingverkennen we “De Vloyen “(vertrekpunt watermolen Meerhout) en “Griesbroek “(Olmen– Balen). De Grote Nete stroomt dwars door het bezoekerscentrum waar onze tochtbegint en na enkele honderden meters steken we de rivier over via deavontuurlijke “Totterbrug “. We merken aan het moerasachtige karakter van ditnatuurgebied “De Vloei “dat we een overstromingsgebied doorkruisen. De otterzwemt nog niet in de Grote Nete maar dankzij het natuurherstel hoopt men dezehier snel terug te zien. Na enkele kilometers passeren we “De Straalmolen “vanBalen, de laatste professionele werkende watermolen in Vlaanderen. Hetvismigratieknelpunt heeft men hier opgelost d.m.v. een bypass tussen de GroteNete en de Heiloop terwijl de werking van de molen verzekerd blijft; eenwin-win voor natuur en mens. Even verder doorkruisen we “Griesbroek “en kunnenwe genieten van de broekbossen en moerassen langs de boorden van de prachtigmeanderende Grote Nete. De bever is hier al gespot. Via de landduinen vanHulsen keren we terug naar het bezoekerscentrum waar we kunnen genieten van eendrankje op het terras of aan de oevers van de vistrap.

  • Afstand: ca.18 km.
  • Vertrek wandeling: om 10.00 uur op de parking dicht bij hetbezoekerscentrum Grote Netewoud . GPS Parking: Lil 3 te 2450 Meerhout.
  • Reisweg: Als je van Meerhout centrum komtrichting Mol 50 m over de Grote Nete eerste straat rechts. De parking ligt danonmiddellijk aan de linkerkant.
  • Uitrusting: stevigewandelschoenen, lunchpakket, regenkledij.
  • Inlichtingen en leiding: Roland Buntinx, tel. 0475/54.42.95 - E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Terug omhoog