Wandeling Dommelvallei Neerpelt

zo 21 nov

De Dommel ontspringt op het Kempisch Plateau en stroomt na20 km Nederland binnen. In België lopen we langs de rivier over een mooioeverpad en in Nederland volgen we de oever door weiden. Deze grenswandelingloopt door typische natuurgebieden. Zo komen we in het Hageven met zijn heide,vennen, bossen en grasland. Ook het Plateaux met zijn vloeiweiden en hetTurfven. Dit laatste natuurgebied is een restant van een ringven, waarhoogveenontwikkeling als een dik tapijt op het wateroppervlak ligt.

We wandelen ook langs het mooie gehucht Achterste Brug, waarde tijd lijkt te hebben stilgestaan. Bij de Stenen Brug komen we langs deberuchte grenspaal 184. Deze 372 km zware paal werd in 2005 gestolen,teruggevonden in Nederland en met veel lawaai teruggeplaatst. In 2006 werd hijechter opnieuw gestolen en is nog steeds spoorloos.

Dit wordt een zeer afwisselende wandeling met bos, veen,heide, velden, weiden en de rivier de Dommel. Een grenswandeling om tegenieten.

  • Afstand: ca.20 km
  • Vertrek wandeling: 10.00 uur op de parking bezoekerscentrumDe Wulp, Tussenstraat 10 te 3910 Pelt.
  • Reisweg: N74 Hasselt-Eindhoven, laatste afslag (GroteHeide) voor de grensovergang. Na 500 m eerste weg links. Op het einde ligt hetbezoekerscentrum met ruime parking.
  • Uitrusting: stevige wandelschoenen, lunchpakket, regenkledij
  • Inlichtingenen leiding: Johny Aurich; tel: 089/24.38.58 of 0475/24.31.60 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Terug omhoog