Wandeling ‘De Belse bossen en Landduinenroute’

zo 26 juni

Vandaag genieten we van een rustige natuurwandeling in bossen, heide en landduinen langs vijvers en riviertjes. De verharde wegen blijven beperkt totenkele honderden meters.

We vertrekken aan taverne Luihoeve en na 10 min doorkruisen we reeds het heidegebied “De Hutten “met zijn gekende kruis. Volgens een legende uit de Middeleeuwen verdwaalde hier een boosaardige ridder tijdens een onweer en kwam hij steeds weer uit bij deze driesprong. Na een vloekpartij werd hij door de aarde verzwolgen. Even later passeren we het recreatiecentrum “de Lissevijvers” met zijn survivalpark. Van hieruit gaat het richting Belse bossen. We wandelen over verschillende landduinen en passeren het kapelletje “O.L.V. van de stilte “. Na 9km zoeken we een fotogeniek picknick-plaatsje op de heide tussen 2 vijvertjes of op een duinen rug, kies maar zelf. Langs weiden en hoevetjes gaat het nu verder richting Meerhout. We lopen vervolgens 2km parallel met de Grote Nete. Even de brug over en we zitten terug in de bossen. Het volgende prachtige heidegebied met bijbehorend ven onthult ons haar schoonheid. Uiteindelijk bereiken we ons vertrekpunt “de Luihoeve“ waar we ons neerploffen op het terras met een frisdrankje met al of niet een versnapering.

  • Afstand: ca.17 km
  • Vertrek wandeling: 10u00 op deparking van de Luihoeve Bredestraat 62, 2450 Meerhout
  • Uitrusting: stevigewandelschoenen, lunchpakket, regenkledij, mondkapje
  • Inlichtingenen leiding: Roland Buntinx, tel. 0475/54.42.95 E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Terug omhoog