7 Summits - Nieuw format

za 10 dec
tem: zo 11 dec

Voor diegene die het nog niet wisten, de “seven summits” is een tweejaarlijkse tocht van 2 dagen die origineel loopt van Beringen mijn naar Eisden mijn over zeven terrrils. Omdat het na enige edities wat eentonig werd en heel wat leden de tocht al hebben afgelegd hebben we er dit jaar voor gekozen om eens naar onze Nederlandse vrienden te verhuizen. Dezen hebben namelijk in de voerstreek een zgn. “Dutch mountain trail “ gemaakt, die ook zeven “mountains” bevat.

Van die Trail gaan we dus op zaterdag 10 en zondag 11 december het middendeel afwandelen. Het is het meest golvende en mooie deel van deze trail.

Wat nog niet is vermeld dat je ook per dag kan deelnemen, net zoals vorige edities. Blijven kamperen is dus ook geen ‘must’.

Graag inschrijven voor 25 november. We moeten een idee hebben van het aantal en dit doorgeven aan de camping.

We komen dus samen in Gulpen aan het busstation dat op de hoek van de rijksweg en oude akkerweg ligt.
De auto parkeren kan op het prins Willem Alexander plein of aan de tramweg. Bus 57 op perron C vertrekt om 8u20 stipt. Kaartje kost 5,60 € naar Mheer aan de kerk.

Vandaar starten we de trail : 26 km terug naar Gulpen. We doen dan 3 van de Nederlandse Summits aan. In Gulpen nemen we de auto om 4 km verder in ’t leienhoes te Wijlre samen te kamperen. Er is mogelijkheid voor BBQ (de club zorgt voor houtskool), kampvuur en er zijn toiletten. Er is een overdekte eetplaats met tafels.

Zondag vertrekken we terug in Gulpen vanaf het prins Willem Alexanderplein om 9uur stipt voor een trail van 23 km naar Vaals. We doen nog 1 van hun summits en ook het hoogste punt van Nederland aan. Vanuit Vaals nemen we terug de lijnbus 350 naar Gulpen. Verwachte aankomst daar tussen 17 en 18 uur.

Voor dit weekend ben je volledig zelfvoorzienend...

  • Je zorgt voor je eigen tent/slaapzak/eten/....
  • Je betaalt de camping ter plaatse
Terug omhoog