Wandelen

Wij bieden gezonde, avontuurlijke wandelingen aan in een gezellige sfeer. De beginnende wandelaar krijgt de kans zich "in te lopen" voor wandeltochten van het zwaardere type en zo de conditie op peil te houden, als voorbereiding op een verblijf in de bergen.

Klimmen

Tijdens de klimschool leer je zelfstandig klimmen en voorklimmen in indoorzalen en rotsmassieven. Wij bieden deze cursussen aan:
  • KVB1: Indoor toprope
  • KVB2: Indoor voorklimmen
  • KVB3: Outdoor voorklimmen
  • KVB4: Adventure climbing

Via Ferrata

Via ferrata's zijn parcours die door verticaal en rotsachtig terrein lopen langs een stalen kabel, tredes, ladders, apenbruggen en andere stalen steun/zekeringspunten. Het is relatief makkelijk te leren, er is weinig materiaal voor nodig en je kan er prachtige, avontuurlijke tochten mee beleven.

Alpinisme

Elk jaar organiseren we verschillende alpinestages voor zowel beginnende, ervaren als gevorderde alpinisten.
Gedurende een week brengen onze gediplomeerde alpine-instructeurs je technieken bij zodat je zelfstandig kan bergen kan beklimmen.

Nieuwsbrief

* Verplichte velden
 

Folder

Download de folder

Lid worden

Je wordt lid door je in te schrijven bij de Klim en Bergsportfederatie (KBF) . Daar sluit je een verzekering af voor al je klimactiviteiten en andere buitensporten. Bij je inschrijving op de website van het KBF kies je dan Limburgse Bergsport Vereniging aan als je club.

Lees meer: Lid worden

Conditietraining

Elke woensdagavond van 20.00-22.00 wordt er in de sporthal van Kattevennen in Genk, een conditietraining georganiseerd. Dit is een training op maat voor elke persoon, van jong tot oud ’er’. Tot begin mei wordt in zaal getraind en vanaf dan wordt er buiten gelopen.

Lees meer: Conditietraining

Open klimdagen

Wil jij ook eens kennismaken met klimmen op de rotsen? Maar ken je niemand die jou eens kan mee nemen of ben je niet in het bezit van het nodige materiaal? Geen probleem.
2 keer per jaar (Juni en September) organiseert de lbv een open klimdag. Voor maar liefst €6 per persoon kan je gebruik maken van ons materiaal en ben je meteen ook verzekerd.
Deskundige klimmers zullen touwen klaar hangen waarna je aangeleerd wordt hoe je iemand moet zekeren. Daarna kan je de rest van de dag genieten van de rotsen, de natuur en een praatje maken met andere klimmers. Het maakt niet uit of je je alleen of in groep inschrijft. Er zal altijd wel iemand rond lopen die met je kan klimmen.

Inschrijven & betalen

Je wordt lid door je in te schrijven bij de Klim en Bergsportfederatie (KBF) . Daar sluit je een verzekering af voor al je klimactiviteiten en andere buitensporten. Bij je inschrijving op de website van het KBF kies je dan Limburgse Bergsport Vereniging aan als je club.

Op die manier ben je automatisch lid van KBF én onze club. De inschrijving kan op elk moment, maar vanaf september ben je lid voor de rest van dat jaar én van het volgende jaar.

Was je al lid van KBF, maar nog niet van het LBV? Dan kan je gedurende de maand december je lidmaatschap vernieuwen en de juiste club aanduiden!

Als lid van de LBV...

  • Geniet je van een goede en uitgebreide verzekering voor al je klimactiviteiten!
  • Heb je toegang tot de alle Belgische rotsmassieven.
  • Ontdek meer voordelen op de KBF website.
  • Kan je voordeliger of gratis deelnemen aan betalende activiteiten van de club, zoals de klimschool, open klimdagen...
  • Kan je voordelig klimmateriaal ontlenen.
  • Krijg je 15% loyaliteitskorting bij klim- en buitensportwinkel Kariboe in Hasselt. Je krijgt 15% van je aankoop bedrag bij de volgende aankoop als korting.