Wandelen

Wij bieden gezonde, avontuurlijke wandelingen aan in een gezellige sfeer. De beginnende wandelaar krijgt de kans zich "in te lopen" voor wandeltochten van het zwaardere type en zo de conditie op peil te houden, als voorbereiding op een verblijf in de bergen.

Klimmen

Tijdens de klimschool leer je zelfstandig klimmen en voorklimmen in indoorzalen en rotsmassieven. Wij bieden deze cursussen aan:
  • KVB1: Indoor toprope
  • KVB2: Indoor voorklimmen
  • KVB3: Outdoor voorklimmen
  • KVB4: Adventure climbing

Via Ferrata

Via ferrata's zijn parcours die door verticaal en rotsachtig terrein lopen langs een stalen kabel, tredes, ladders, apenbruggen en andere stalen steun/zekeringspunten. Het is relatief makkelijk te leren, er is weinig materiaal voor nodig en je kan er prachtige, avontuurlijke tochten mee beleven.

Alpinisme

Elk jaar organiseren we verschillende alpinestages voor zowel beginnende, ervaren als gevorderde alpinisten.
Gedurende een week brengen onze gediplomeerde alpine-instructeurs je technieken bij zodat je zelfstandig kan bergen kan beklimmen.

Nieuwsbrief

* Verplichte velden
 

Folder

Download de folder

Conditietraining

Elke woensdagavond van 20.00-22.00 wordt er in de sporthal van Kattevennen in Genk, een conditietraining georganiseerd. Dit is een training op maat voor elke persoon, van jong tot oud ’er’. Tot begin mei wordt in zaal getraind en vanaf dan wordt er buiten gelopen.

Lees meer: Conditietraining

Open klimdagen

Wil jij ook eens kennismaken met klimmen op de rotsen? Maar ken je niemand die jou eens kan mee nemen of ben je niet in het bezit van het nodige materiaal? Geen probleem.
2 keer per jaar (Juni en September) organiseert de lbv een open klimdag. Voor maar liefst €6 per persoon kan je gebruik maken van ons materiaal en ben je meteen ook verzekerd.
Deskundige klimmers zullen touwen klaar hangen waarna je aangeleerd wordt hoe je iemand moet zekeren. Daarna kan je de rest van de dag genieten van de rotsen, de natuur en een praatje maken met andere klimmers. Het maakt niet uit of je je alleen of in groep inschrijft. Er zal altijd wel iemand rond lopen die met je kan klimmen.

Inschrijven & betalen

Elke woensdagavond van 20.00-22.00 wordt er in de sporthal van Kattevennen in Genk, een conditietraining georganiseerd. Dit is een training op maat voor elke persoon, van jong tot oud ’er’. Tot begin mei wordt in zaal getraind en vanaf dan wordt er buiten gelopen.

De training in zaal omvat: intervaltraining, training van de verschillende spiergroepen en het laatste half uur wordt er een balsport gedaan. Vanaf mei is de training meer gericht op uithouding. Natuurlijk wordt elke training, voor wie wil, ook steeds afgesloten met een gezellige babbel in de cafetaria. Tevens een broedplaats van talloze straffe plannen!!

Kostprijs: 3 euro per les of 30 euro voor 11 lessen.