Ervaringsstage Monte Rosagebied, Italië

Periode: 12 juli tot en met 18 juli

Doelstelling en stageprogramma
We willen de praktische basiskennis die je in een beginnelingenstage hebt aangeleerd herhalen, bijschaven en toepassen in iets langere beklimmingen. De focus ligt op de technieken voor beklimmingen in sneeuw en ijs en touwtechniek voor gletsjertochten. Het is de bedoeling de beklimmingen zelfstandig te plannen en uit te voeren.

Dit jaar pikken we vanuit Italië de hoogste toppen uit Zwitsers Wallis mee. Het Monte Rosagebied leent zich bij uitstek tot het verzamelen van 4000-ers. We zien het verzamelen van toppen eerder als een mogelijk resultaat dan een doel op zich. Onze focus ligt op het coachen van de touwgroepen. De deelnemers zijn daarbij zo veel mogelijk als zelfstandige touwgroep onderweg. We mikken daarom op interessante routes, met een beetje oefening in iets steilere sneeuw en ijs. We trachten vanuit Italië zo goed mogelijk te acclimatiseren en plannen de week als een grote overschrijding indien de meteo het toelaat. Daarmee is de stage de ideale acclimatisatietraining of expeditietraining voor wie in de komende jaren hogere toppen wil beklimmen. Naast de alpiene basistechnieken komen tochtplanning, oriëntatie, meteo, risicomanagement,... aan bod.

Begeleiding:
Steven Ferson en Dieter Agten

Prijs: 700 à 800 €, naargelang de keuze en de beschikbaarheid van de hutten. We gaan daarbij uit van 8 deelnemers en proberen kostenbewust in Italiaanse hutten te slapen. De overnachtingen in de hutten zijn in dit gebied erg duur omwille van de hoge ligging. De prijs omvat de opleidingskost tijdens de stage en voorbereidingsdagen, gebruik van touwen, kosten stageleiding, verblijf in de berghutten in halfpension. Zelf voorzie je nog tochtproviand en een budget voor drank en versnaperingen ter plaatse.

Inschrijven en info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Gsm 0472564194

Deelnamevoorwaarden:
Een beginnelingenstage gevolgd hebben. We verwachten van de deelnemers een goede fysieke conditie en doorzettingsvermogen, een goede staptechniek, een degelijke basiskennis touwtechniek en het acclimatisatievermogen om een week tussen 3000 en 4000m te functioneren.  Uiteraard dien je goed in groep te functioneren en open te staan voor wat we je nog kunnen bijleren. Graag zien we jullie op onze conditietraining en voorbereidingsdagen om te zien of we jullie verwachtingen kunnen inlossen. Voorbereidingsdagen gaan door in de Limburgse bossen en op de rotsen in de Ardennen op 2 nog te bepalen dagen in het voorjaar.  De conditietraining is op woensdagavond in Genk. Deelname aan de voorbereidingsdagen is verplicht.

Inschrijven voor uiterlijk 29 maart. Snel inschrijven is de boodschap ivm reservatie voor de hutten.