Inloggen

Nieuwsbrief

Zo 18 Mrt - Wandeling Tessenderdo - Gerhagen

Onze wandeltocht vertrekt aan het bosmuseum van het domein Gerhagen ( gemeente Tessenderlo).
Deze 945 ha groene long ligt in het uiterste westen van de provincie Limburg en maakt deel uit van het gebied “de Merode”. Als wandelaar kom je hier tot rust. We scheren langs de grens met Vlaams-Brabant (Averbode) en Antwerpen. Centraal ligt het Vlaamse natuurreservaat “ Houterenberg-Pinnekenswijer “ en is één van de noordoostelijke uitlopers van Hageland. Het reliëf vindt zijn oorsprong 7 miljoen jaar geleden bij de laatste grote zee-overspoeling. De huidige heuvels zijn de zandbanken die achterbleven toen de zee zich terugtrok.
Ontbossingen in meer recente tijden zorgden voor het ontstaan van de huidige landduinen, heidevelden en vennen. De vogelsoorten die men kan observeren zijn de specht, buizerd, sperwer, havik en wespendief. Maar ook andere diersoorten voelen zich hier thuis zoals de hagedis, ree, eekhoorn, konijn, haas. De vennen herbergen enkele zeldzame populaties waterjuffers en libellen. We laten ons wegzinken in deze rustgevende natuur. Achteraf spoelen we dit allemaal door in één van de Brasseries aan het bosmuseum.
Afstand: ca 19 km.
Carpooling: onderling af te spreken.
Vertrek wandeling: 10.00 uur op de parking aan het bosmuseum van het domein Gerhagen, Zavelberg 10 te 3980 Tessenderlo.
Reisweg: E313 richting Antwerpen en neem afrit 24 “Geel-Oost”. Sla links af de N174 richting Tessenderlo. Volg de Nieuwe Baan door Vorst en de Sparrenweg door Schoot. Na 1 km sla je rechts af ( Heggebossenweg). Na 1 km zie je aan de rechterkant de grote parking tegenover het bosmuseum.
Uitrusting: stevige wandelschoenen, lunchpakket, regenkledij
Inlichtingen en leiding: Roland Buntinx, tel. 0475/54.42.95
E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.