Inloggen

Nieuwsbrief

!!! Clubtreffen in Kandersteg !!!

Duid alvast met stip aan in uw agenda: van 21 tot 28 juli trekt de LBV de Zwitserse Alpen in, voor een megaclubtreffen. De camping met de toepasselijke naam “Rendez-vous” in Kandersteg wordt er onze uitvalsbasis.
Bedoeling is inderdaad om die camping te gebruiken als ontmoetingsplek. Iedere avond wordt het er feest! Tijdens de daguren komt echter het echte werk op de proppen...

  • Enerzijds voorzien we dagelijks info voor zelfstandige klimmers, wandelaars, MTB’s, alpinisten maar ook voor ouders met kinderen over wat er allemaal in de buurt te doen valt. We voorzien topo’s, kaarten, folders, advies en het eventueel het nodige materiaal.
  • Anderzijds bieden we een ruim aanbod aan begeleide tochten en beklimmingen, gaande van sportklimmen, lange touwlengtes, alpiene beklimmingen, via –ferrata, maar ook bijv. (opfris)clinics oriëntatie, weerkunde, enz. Onze stageleiders Dieter, Luc, An, Jan, Ivo, Marinus, Lode en den Danny zorgen voor de vormingen en begeleide tochten en beklimmingen...

Idee is dus dat dit clubtreffen een multi –sport event wordt, rond alle mogelijke sportaanbod in de bergen: met initiaties voor beginners tot een aanbod voor gevorderden en zelfstandige klimmers. Maar ook cross –overs zijn mogelijk: wandelaars die eens onder begeleiding een via –ferrata willen proberen, of mountainbikers die willen klimmen, of sportklimmers die een alpiene ervaring zoeken, enz.

We hebben ook speciaal aandacht voor ouders met kinderen: de camping heeft een verwarmd zwembad en een speeltuin én we voorzien een ruim aanbod aan culturele uitstappen, wandelingen en trips. De ene dag kan je met de kinderen naar het Blausee –meer of een kaasmakerij, de volgende kan je bijv. mee klimmen op de rotsen van Uschinnen. Zon of regen: er is altijd wat te doen!

Inschrijven?

  • Tijdig reserveren van de camping (of hotel) is nodig! We reserveren als club sowieso een aantal plaatsen. Gelieve daarom NIET zelf te reserveren, maar vul het daarvoor bestemd formuliertje in
  • Iedere dag is er dus een uitgebreid aanbod aan beklimmingen, wandeltochten, culturele uitstappen, … Dit systeem is extreem flexibel, zij het wel dat voor bepaalde activiteiten inschrijven op voorhand nodig is. Bijvoorbeeld voor de meerdaagse huttentocht vragen we nu al om in te schrijven!

Houd onze nieuwsbrief en website verder in de gaten om je in te schrijven én voor het volledige aanbod aan clinics en begeleide tochten.