20-29 Mei: Wandelweek Moselsteig

De Moezel, met zijn prachtige meanders, ontspringt in deVogezen, maakt grote lussen door het berglandschap tussen Hunsrück en Eifel enmondt uiteindelijk uit in de Rijn bij Koblenz. De Moselsteig is dan ook eenprachtig, maar zeker ook een uitdagend wandelpad.

In 2018 hebben we het 1ste deel van dezekwaliteit langeafstand pad afgehandeld. In 2019 gaan we het 2de deelafwerken over een afstand van ca. 130 km in 8 stapdagen van Neumagen-Dhron naarEdiger-Eller. Deze gevarieerde wandeling doen we met wat kortere dagetappes van15 à 18 km die echter soms vrij pittig kunnen zijn. Een zeer gevarieerdlandschap door wouden, wijngaarden en rotspartijen. Hoog boven de Moezel hebbenwe een mooi zicht op talrijke meanders en over steil aflopende wijnbergenbereiken we schilderachtige dorpjes. Vele wijngaarden zijn door de steilehellingen in terrasvorm aangelegd. Sporen van het Romeinse verleden zijn nooitver weg evenals gastronomie, wijn en bier.

Vanzelfsprekend doen we dezenatuurwandeling metbagagetransport tussen de verschillende hotels. Wij overnachten in 3 goedecomfortabele hotels. Alle transfers zijn voorzien. Wijvoorzien kamers met douche (bad) / wc en met verblijf in volpension(middagpicknick). De samenkomst en de eerste overnachting zijn voorzien teEdiger-Eller op maandag 20 mei 2019. Hier laten we onze auto’s achter. Devolgende dag worden we naar Neumagen gebracht waar onze trekking begint. Onzetrektocht eindigt terug in Ediger-Eller. Na het afscheidsmenu en een goedenachtrust keren we woensdag 29 mei 2019, na het ontbijt, terug huiswaarts.

Inlichtingen en leiding: Marinus Nelissen, tel:011/88.36.38 of 0476/95.74.75.
E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.