Afdrukken

4 Augustus - Wandeling Thorpark Genk

Onze wandelingvertrekt vandaag aan de vroegere mijn van Waterschei, nu Thorpark aan deparking bij de mijngebouwen. We maken een wandeling door het Nationaal Park HogeKempen, een uniek natuurgebied van meer dan 5700 ha bos en heide, duinen envijvers. Hier vind je bijna alles wat de Hoge Kempen typisch maakt:mijnsteenbergen te midden van heidevelden en dennenbossen, een beekvallei, geheimzinnigejeneverbesstruiken, knuppelpaden en landduinen. Door een open vlakte dieomgeven is door een maanlandschap van terrils, bereiken we het moerasachtigebrongebied van de Striemer- en de Bosbeek. Opvallende mijngebouwen kruiden hetlandschap.

Afstand: ca.18 km.
Carpooling: onderling af te spreken.
Vertrek wandeling: 10.00 uur parking Thor ParkCentral, André Dumontlaan 67 te Waterschei.
Reisweg: Vanuit Hasselt neem je de N75 of N702 naarGenk. Blijf de Westerring N76 volgen tot Waterschei. Hier rechts de N744Onderwijslaan volgen tot aan de 3de rotonde. Neem de eerste afslag AndréDumontlaan.
Men kan ook via de E314 afrit 31 de bestemming bereiken.
Uitrusting: stevige wandelschoenen, lunchpakket,regenkledij
Inlichtingenen leiding: Johny Aurich; tel: 089/24.38.58 of 0475/24.31.60 - E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..