Voor ons 40 jarig jubileum richten we een vierdaagse huttentocht in te Kandersteg. De tocht is een oversteek van Kandersteg naar Mürren met drie hutten: Blümlisalp hut, Gspaltenhorn hut en Rotstock hut.

Om de reservaties goed te kunnen regelen is het absoluut nodig om tijdig in te schrijven. Gelieve het formulier in te vullen vóór 10 maart zodat we het juiste aantal kunnen doorgeven.

Iedereen kan mee! Ook voor kinderen vanaf 12 jaar.

Het tochtverloop is als het volgt:

Datum Bestemming Lengte (km) Stijgen (m) Dalen (m) Uren Schaal
Ma 23/07/2018 Bluemlisalphut  6  1170  35  4,5  T3
Di 24/07/2018 Gspaltenhornhut  8  560  930  4,5  T3
Woe 25/07/2018 Rotstockhut  6,5  390  780  3  T3
Don 26/07/2018 Mürren  12  150  520  2,5  T2

 

Prijs per persoon voor de huttentocht: 275€; min. 18 jaar 215€

 • Inbegrepen: Overnachting met HP + transport terug naar Kandersteg.
 • Niet-inbegrepen: Lunchpakket

Eventuele reservatie van een hotel voor en na de huttentocht moet door de deelnemers zelf gebeuren.
Reservatie op camping zal via de club gebeuren.
De inschrijving is pas definitief als het voorschot van 100€ per persoon is gestort op rekeningnr. van LBV: BE52 0682 0087 5509 met vermelding "Huttentocht + naam"

Ook diegene die niet mee op huttentocht gaan krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan tal van activiteiten zoals wandelen, via ferrata, beklimmingen, mountainbike, cultuur ….

Buiten het ruim aanbod aan diverse activiteiten zullen er ook begeleide dagwandelingen aangeboden worden.

    Huttentocht Dagwandeling
Za 21/07  Reisdag naar Kandersteg     
Zo 22/07    

Acclimatiesatiewandeling Balmhornhütte vanaf Neubrücke

ca 4u; 620m stijgen en dalen

Ma 23/07  

Oeschinensee - Blüemlisalphütte

4u30; 1170m stijgen en 35m dalen

Oeschinensee - Heuberg - Kandersteg

Ca 4u; 482m stijgen en 812m dalen

Di 24/07  

Blüemlisalphütte - Gspaltenhornhütte

4u30; 560m stijgen en 930m dalen

Bergstation Sunnbüel - Üschenegrat - Wyssi Flue

4u30; 782m stijgen en dalen

Wo 25/07  

Gspaltenhornhütte - Rotstockhütte

3u; 390m stijgen en 780m dalen

 Bergstation Allmenalp - First - Golitsche - Kandersteg

5u; 880m stijgen en 1437m dalen

Do 26/07  

Rotstockhütte - Mürren - Kandersteg

2u30; 150m stijgen en 520m dalen

Kandersteg - Doldenhornhütte - Kandersteg

4u; 750m stijgen en dalen

Vrij 27/07    

 Uitloopwandeling: Allmenalp - Seilbahn Kandersteg

3u; 640m stijgen en 80m dalen

Za 28/07 Reisdag    

Inlichtingen:

 • Ivo Geuens | +32 (0)479 44 98 78 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Marinus Nelissen | +32 (0)476 95 74 75 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je schreef je een tijdje terug in voor ons zomer –clubtreffen van 21 tot 28 juli, samen met ruim tachtig anderen!
Over drie weken zien we elkaar dus in Kandersteg, Zwitserland. Maar bij deze alvast wat concrete informatie.

Camping Rendez –vous: https://www.camping-kandersteg.ch
Hubleweg 2 / 3718 Kandersteg / Schweiz

De camping ligt op zo’n 7u rijden van Limburg. We hebben er een dertigtal tentplaatsen gereserveerd voor het clubtreffen. Bij het binnenkomen van de camping zie je meteen de LBV –inschrijvingstent. Op zaterdag 21 juli zorgen we daar voor de inschrijvingen, praktische informatie, kaarten enz.
Opgelet: de afrekening aan het eind van je verblijf doe je zelf, rechtstreeks met de camping. De camping vraagt trouwens nog overzicht op de grootte van de tenten. Hier kan je dus de grootte van je tent aangeven.

Omgeving Kandersteg
Kandersteg is een bergsportparadijs, zowel in de zomer als in de winter. Je kan er berg)wandelen, boulderen, sport- en alpienklimmen, evenals mountainbiken, kayakken, via –ferrata’s doen, enz.
De LBV voorziet er tijdens het clubtreffen iedere dag verschillende activiteiten, vormingen en/of workshops per sportdiscipline. Die worden verzorgd door de gediplomeerde stagebegeleiders. We stellen een programma op van dag- en meerdaagse activiteiten, maar afhankelijk van de weersomstandigheden kan dat nog worden aangepast. Ook voor ouders en kinderen voorzien we een aantal leuke uitstappen in de omgeving, doorheen de week. En natuurlijk is het een LBV -clubtreffen, dus we zorgen ook voor de enige echte LBV -ambiance!

De concrete inschrijving voor de activiteiten gebeurt ter plekke. Omdat de omstandigheden in de bergen zo bepalend zijn, wordt er dagelijks een briefing gehouden voor de volgende dag(en), met een weerbericht, materiaalcheck, oriëntatie enz.

Wat mee te brengen?
De meesten onder jullie weten wat kamperen inhoudt. Toch willen we er voor alle zekerheid op wijzen dat op LBV -clubtreffens iedereen zélf voor eigen eten, kampeermateriaal, enz. zorgt. Houd er rekening mee dat de prijzen in Zwitserland aan de dure kant zijn. Voorzie dus best voldoende niet –bederfbaar eten en drank, voor de duur van het verblijf.

We verwachten ook dat iedereen in principe zelf zijn of haar eigen sport- en veiligheidsmateriaal meebrengt, afhankelijk van wat je van plan bent te doen. In bijlage bij deze mail vinden jullie een (algemene) checklist ter ondersteuning. Materiaal kan eventueel op voorhand gehuurd worden bij onze materiaalmeester Bregt Christiaens (zie website). Ook ter plekke zal een beperkte hoeveelheid bergsportmateriaal te huur zijn, maar op is op!

De LBV zorgt voor enkele bouldermatten, touwen voor de begeleide bergtrips en 10 via -ferrata sets, naast ook een aantal stafkaarten, topo’s, enz. (voor een kleine gebruiksprijs). In de materiaallijst echter vind je ook een overzicht van die kaarten en topo’s, zodat je die eventueel zelf nog kan aanschaffen.

Wat nog in orde te brengen?
Lidmaatschap van de KBF is een voorwaarde voor deelname aan de sportactiviteiten! Dit is vooral voor de verzekering belangrijk. Overweeg zelf of dit ook relevant is voor je partner, vrienden of kinderen die meegaan…

Hopelijk kijken jullie even hard uit naar ons clubtreffen als wij!

Tot snel!

Het LBV -bestuur

Onderstaand inschrijvingsformulier bestaat uit 3 blokken:
 • Algemeen: Vul hier je gegevens in en wij reserveren de camping voor je.
 • Huttentocht: Tijdens het treffen kan je deelnemen aan de huttentocht. De hutten moeten ruime tijd op voorhand gereserveerd worden daarom vragen we om asap in te schrijven. Voor de huttentocht betaal je een voorschot van €100. De betalingsgegevens ontvang je via mail. (hier kan NIET meer voor worden ingeschreven!!)
 • Andere activiteiten: Wie niet wil deelnemen aan de huttentocht kan zich (later) inschrijven op tal van andere activiteiten. Kruis hier de disciplines aan waaraan je wenst deel te nemen. Zo kunnen wij ons een idee vormen hoeveel lesgevers/materiaal we moeten voorzien.
Algemeen
Vul deze gegevens in als je mee gaat naar het jubileumtreffen. Wij reserveren voor jou de camping.
Andere activiteiten
Wie niet mee op huttentocht gaat kan kiezen voor tal van andere disciplines. Duid hieronder je interesses aan zodat we ons een idee kunnen vormen van het aantal inschrijvingen. Je ontvangt nog een mail om meer je meer concreet in te schrijven voor de verschillende disciplines.
De laatste avond trakteert de club op een heuse BBQ!!!

Andere activiteiten die je ook nog in de buurt kan doen zijn:
 • Rodelbahn
 • Klimmuur
 • Parapente
 • Cultuur en toerisme
 • Boulderen