1ste jaar

Tijdens de klimschool kan je de 1ste 3 KVB's (KlimVaardigheidsBewijzen) halen, dit zijn uniforme dimploma's, erkend door zowel het KBF (Vlaanderen) als het NKBV (Nederland).

  • KVB1: Indoor toprope - Hiermee kan je zelfstandig in een zaal topropen.
  • KVB2: Indoor voorklimmen - Hiermee kan je zelfstandig voorklimmen in een klimzaal. KVB2 is vereist in sommige zalen of bij wedstrijden
  • KVB3: Outdoor voorklimmen - Hiermee kan je zelfstandig rotsklimmen op geëquipeerd terrein, zowel enkelvoudige als meervoudige lengtes

2de jaar

Het 2de jaar is een verfijningsjaar. In de 1ste helft van het jaar worden de algemene technieken van kvb3 nog eens verfijnd. De nadruk wordt niet alleen gelegd op efficiënt gebruik van technieken maar ook op klimniveau. In de 2de helft van het jaar maak je een keuze: sportklimmen (enkele touwlengtes) of multipitch (meerdere touwlengtes). Wie voor sportklimmen kiest is klaar voor de GTE (Gemeenschappelijke Technische Eindproef), dit is het ingangsexamen om lesgever te woden. Wie voor multipitch kiest is klaar voor nog een 3de jaar - Adventure climbing. Uiteraard kan je ook na je 3de jaar lesgever binnen onze club worden.

3de jaar

  • KVB4: Adventure climbing - Hiermee kan je zelfstandig rotsklimmen in niet-geëquipeerd terrein oftewel vooralpiene gebieden.

"Indoor training for outdoor performance" is een welbekende leuze onder zowel de die-hard als de would-be sportklimmers. De gezelligste klimzalen van Limburg, Olympia en Alpamayo, zijn dan ook vanzelfsprekend partner van de gezelligste klimvereniging in Limburg.

Is muurklimmen je ding, kan je in 1 van onze partnerzalen een opleiding KVB1 en/of KVB2 volgen.

  • KVB1: Indoor torope
    Je leert zelfstandig in een zaal klimmen.
  • KVB2: Indoor voorklimmen
    Je leert zelfstandig voorklimmen in een klimzaal. KVB2 Is vereist als je aan wedstrijden wil meedoen maar ook in klimzalen waar geen/beperkt toezicht is
Check de websites van deze zalen voor data en inschrijfmogelijkheden.

Heb je vragen ivm het materiaal van/over een klimschool neem dan contact op met Bregt Christiaens

Materiaal Huur per dag Huur per week Waarborg
  Leden Niet leden Leden Niet leden  
Gordel/kindergordel 2 4 6 12 30
Setjes (10) 4 8 12 24 50
Helm 2 4 6 12 35
Klimset (Gordel, ATC/Reverso, HMS, helm) 4 8 12 24 100
Touw 8 16 24 48 150
Crashpad 8 16 24 48 150
Klettersteigset 8 16 24 48 150

 

Klik hier voor verhuur alpinemateriaal

In februari gaat weer een nieuw klimschooljaar van start. Wil jij zeker zijn van een plaats? Vul dan onderstaand formulier in.
Je ontvangt in de loop van November als eerste een mail met alle data dat de lessen gaan doorgaan. Je kan je meteen definitief inschrijven!

!! Inschrijven !!