De Limburgse Bergport Vereniging houdt zich al sinds 1978 bezig met klimsport, alpinisme en wandelen. We bieden klimscholing aan van KVB1 (zaalklimmen) tot KVB4 (avontuurklimmen) en gaan vaak samen op klimtreffen. Verder organiseren we verschillende alpine-opleiding en stages in het buitenland.​ Ook wandelaars komen bij ons aan hun trekken. Regelmatig zijn er grote wandelingen in prachtige natuur. Kijk gerust rond en stuur ons een mail als je vragen hebt. Welkom bij LBV!

Naast alle voordelen van het KBF-lidmaatschap genieten LBV-leden van 15% extra korting bij Kariboe!!

Toon je lidkaart aan de kassa!

Kempische Steenweg 192, 3500 Hasselt
011/23.44.88

Maandag t/m Vrijdag: 10h00 tot 18h00
Zaterdag: 10h00 tot 18h00
Zondag: Gesloten

Wil jij ook eens kennismaken met klimmen op de rotsen? Maar ken je niemand die jou eens kan mee nemen of ben je niet in het bezit van het nodige materiaal? Geen probleem.
2 keer per jaar (Juni en September) organiseert de lbv een open klimdag. Voor maar liefst 5 euro per persoon kan je gebruik maken van ons materiaal en ben je meteen ook verzekerd.
Deskundige klimmers zullen touwen klaar hangen waarna je aangeleerd wordt hoe je iemand moet zekeren. Daarna kan je de rest van de dag genieten van de rotsen, de natuur en een praatje maken met andere klimmers. Het maakt niet uit of je je alleen of in groep inschrijft. Er zal altijd wel iemand rond lopen die met je kan klimmen.

Trouwe volgelingen van de klimdynastie weten het....
Van de eerste lentezon tem de laatste herfstzon wordt er elke maand – telkens op een ander, minder bekend, massief - een klimtreffen georganiseerd. De perfecte manier om kennis te maken met alle verschillende massieven en klimroutes dat ons belgenlandje rijk is. 4x per jaar wordt ook een buitenlands klimtreffen georganiseerd.

Voor degenen die recentelijk besmet werden: Een klimtreffen is een gezellig dagje klimmen onder kameraden. Het is geen klimschool en dus ook niet verplicht. Zelfstandigheid op de rotsen is dus wel vereist, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niks mag vragen aan de oude rotten als je ergens aan twijfelt (veiligheid voorop!!).

  • Voorjaarsklimtreffen - altijd met hemelvaart, meestal vogezen of bourgogne
  • Paasweekend - Fontainebleau (bouldertreffen)
  • Zomerklimtreffen - week van 15 augustus, altijd wel iets verder, zowel voor sportklimmers, multipitchers als alpinisten
  • Najaarsklimtreffen - altijd tijdens de week van Allerheiligen, meestal ergens in Zuid-Frankrijk