We spreken voor onze geweldige uitdagende tweedaagse tocht af op zaterdagmorgen 8 december om 07 uur. De bus komt ons halen om 07u15 aan de Henri Esserslaan te Genk tegenover de brandweerkazerne. Parkeren kan best op de kleine parking tegen de terril, die je bereikt door het straatje tegenover de brandweer komende van de Evance Coppee laan naar rechts in te rijden en 50 meter verder links steil omhoog de aanduiding parking te volgen. Dat straatje wordt op google maps 'Oude Tuinwijk' genoemd, maar het straatbord vermeldt 'op de Meerstraat'.

Bereid je voor op een stevige maar wondermooie tocht van ongeveer 33 km. We beklimmen de terril van Beringen Mijn, Zolder en Winterslag. Je moet enkel een dagrugzak mee nemen want we overnachten op de terril van Winterslag, dicht bij de plaats waar we de auto geparkeerd hebben. Er wordt gezorgd voor een tent met kampvuur, evenals een vuur voor glühwein. Het bestuur zorgt ook voor wat versnaperingen. Je dient zelf voor je lunchpakket, avondeten en drank te zorgen. 

Zondagmorgen vertrekken we om 09uur aan de pijlers van de mijntoren van winterslag C-mine. Deze tocht bedraagt gps gemeten 25 km. We beklimmen die dag de twee terrils van waterschei, de dubbele terril en de enkele terril van Eisden. We wandelen die dag ongeveer 6 uur, maar om wat te kunnen genieten zullen we toch pas om 17 uur aankomen op mijnsite Eisden.

Daar wacht ons dan een frisse pint! De bus zal ons om 18 Uur terugbrengen naar Winterslag.

Kan je allen zaterdag of zondag meewandelen? Ook welkom.

Deelnameprijs De heen/terugrit met de bus op zaterdag/zondag bedraagt 15 Euro/persoon. Je schrijft dit bedrag over op rekeningnr BE52 0682 0087 5509 met als mededeling "Je naam + 7 summits"

Inlichtingen en leiding: Ivo Geuens; tel: 011/54.12.95 of 0479/44.98.78
E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De inschrijvingen zijn reeds afgesloten!