!!! Nog 3 plaatsen vrij !!!

Periode: 9 september tot en met 14 september

Doelstelling: Kennis in het veilig zelfstandig plannen en beklimmen van alpine via ferrata’s opdoen

Inhoud: In de voorbereidingsdag frissen we de kennis en kunde in het via ferrata klimmen op.   Ter plaatse leren we alle aspecten die er bij komen omwille van het uitgesproken alpiene karakter van de Brenta klassiekers.
De nadruk ligt op voorbereiding en tochtplanning, topo lezen, meteo, en het vlot leren vorderen in het afwisselend stapterrein, afgezekerd terrein en op de fameuze ladders.
Alpine risico’s & daaraan gerelateerd tactiek in overvolle via ferrata’s is eveneens een topic.  Al valt dat midden september tijdens de week al beter mee dan in het weekend in augustus.

Deelnemingsvoorwaarden: We verwachten van de deelnemers dat ze de via ferrata’s (tot niveau C) zelfstandig kunnen beklimmen. Hiertoe dien je absoluut vrij te zijn van hoogtevrees.
We verwachten van de deelnemers een goede fysieke conditie en doorzettingsvermogen, een goede staptechniek, en een van basiskennis via ferrata. Dit impliceert dat je ofwel reeds over enige alpine ervaring beschikt (stage bergbeklimmen of gelijkwaardig), ofwel een basis via ferrata-opleiding gevolgd hebt.

Begeleiding: Steven Ferson

Prijs: 500 €, uitgaande van 4 deelnemers.

De prijs omvat de opleidingskost tijdens de stage en voorbereidingsdag, kosten stageleiding, lift, verblijf in de berghutten in halfpension.  Zelf voorzie je nog tochtproviand en een budget voor drank en versnaperingen ter plaatse.

Inschrijven en info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Gsm 0472564194

Voorbereidingsmoment: Graag zien we jullie op onze conditietraining en voorbereidingsdag om te zien of we jullie verwachtingen kunnen inlossen.
Voorbereidingsdagen gaan door in de Limburgse bossen en op de rotsen in de Ardennen op 2 nog te bepalen dagen in het voorjaar.  De conditietraining is op woensdagavond in Genk.
Deelname aan de voorbereidingsdagen is verplicht

Uiterste inschrijvingsdatum: 1 maart.

Deze stage maakt deel uit van een meerjarenprogramma, waarin we telkens een ander stukje Italiaanse alpen verkennen.