• Za 22 tem zo 30 juni
  • Plaats: Bernina, Zwitserland
  • Begeleiding: Steven Ferson (Instruktor Hochtouren) en Dieter Agten (Instructor Alpine Climbing)
  • Uiterste inschrijvingsdatum: 01/04/2024
  • Voorbereidingsweekend: Onderling te bepalen
  • Maximum aantal deelnemers: 10

In deze beginners/ervaringsstage gaan ambitieuze beginners samen met meer ervaren deelnemers op pad in een spectaculair gebied. We leren de technieken stapsgewijs aan en passen deze toe tijdens beklimmingen. De meer ervaren deelnemers streven naar zelfstandigheid onder begeleiding en leren hierbij met minder ervaren deelnemers op pad te gaan. Voor de beginners voorzien we de nodige uitleg en scholing.

In deze stage leren we alle rots, sneeuw -en ijstechnieken die nodig zijn om in het hooggebergte veilig en zelfstandig te klimmen. Diverse reddingstechnieken (o.a. Spaltenberging) komen ruim aan bod, evenals oriëntatie, weerkunde, EHBO in de bergen, Alpiene gevaren, tochtplanning, acclimatisatie. Uiteraard zullen er eveneens beklimmingen gedaan worden, zowel in sneeuw en ijs als in rots. Deze dienen als toepassing om de verworven kennis en technieken in te oefenen.

We voorzien 2 intensieve voorbereidingsdagen in het voorjaar en een conditietest.

De stage voorziet 7 scholingsdagen ter plaatse. We overnachten de nacht voor en na de stage op camping. De overige dagen slapen we in de Coazhut, de Tschiervahut en Diavolezzahut.
Mogelijke beklimmingen zijn o.a. Il Chaputschin, Piz Morteratsch, Piz Tchierva, Piz Trovat en Piz Palü

Deze stage is bedoeld voor ervaren deelnemers die beschikken over een goede fysieke conditie, uitstekende stapzekerheid, goede kennis van basis touwtechniek, en alpiene wandelervaring. We mikken op 50 % deelnemers op niveau ervaringsstage en 50 % op niveau beginnersstage. Deelnemers op niveau beginnersstage dienen te beschikken over een KVB 3 of enthousiast bezig te zijn om deze te behalen.

Prijs: €300 (LBV-leden) of €350 (niet LBV-leden) voor begeleiding & materiaal. Voorzie nog

Inschrijven en meer info bij:
  • Dieter - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Steven - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.