• Zo 17 november

Het Pajottenland is de streek die grofweg wordt afgebakend door de E40, De Zenne (O), de Dender (W) en de Mark/ E429 (Z). De streek wordt gekenmerkt door enkele flinke heuvelruggen (Kesterheide 112m) en relatief diepe valleien die afwateren naar Zenne of Dender. Typisch zijn de kleine landbouwpercelen, afgeboord door hagen en bomenrijen (‘kouters’). Op de zuidhellingen worden aardbeien, krieken, en ander hoogstammig fruit geteeld. Naast de vele artisanale geuze- en kriek brouwerijtjes beginnen ook de eerste wijndomeinen hun intrede te doen. Voor deze wandeling concentreren we ons op de valleien van de Pede, de Vogelzangbeek, de Zuunbeek en de tussenliggende hellingen, we zijn tenslotte een Bergsportvereniging! Wil je er een weekendje van maken? Er zijn verschillende B&B’ s in de buurt en nog veel meer mooie wandelingen te ontdekken. Het Kasteel van Gaasbeek is gesloten tijdens de winter.

  • Afstand: ca.21km. Kan aangepast worden naargelang de weers- en terreinomstandigheden (zware leemgrond). Mogelijk om na 14 km te stoppen en van de geuze of kriek te gaan proeven.
  • Vertrek wandeling: 9.30 uur parking kasteel van Gaasbeek, Kasteelstraat 40 te 1750 Lennik.
  • Uitrusting: stevige wandelschoenen, lunchpakket, regenkledij
  • Inlichtingen en leiding: Peter Gielen; tel: 0478/337080, E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.