• Zo 25 juni

We wandelen in de Brabantse Kempen, meer bepaald de Peelse Heide, een cultuurhistorisch interessante heide-ontginning ten zuiden van Reusel met heel wat curiositeiten. Zo vinden we er onder andere de Groote Cirkel en de Kleine Cirkel beiden met een bijzondere betekenis. Zuidelijk van de Groote Cirkel komen we de Stenen der Zaligheden tegen, acht grote stenen die de Acht Zaligheden (Selligheden) voorstellen, duidend op de acht dorpen eindigend op -sel. Nabij de Groote Cirkel ligt ook de Reuselse Kei, een grote zwerfsteen van 1240 kg die echter niet met gletsjers is meegekomen zoals in Noord-Nederland maar via een vroegere loop van de Maas waar hij in een grote ijsschots was vastgevroren. Verderop houden we even halt bij de Heksenboom, een monumentale beuk uit het jaar 1890, een echte bezienswaardigheid. We wandelen voortdurend op de grens tussen België en Nederland en passeren dus uiteraard langs een grenspaal en de bewuste Dodendraad, gekend van de Eerste Wereldoorlog. Tenslotte gaat onze tocht verder door landgoed Ten Vorsel. Deze mooie wandeling doorheen een typisch Kempische streek met zijn prachtige bossen en mooie vennetjes is volledig onverhard.

Het is ook mogelijk om een kortere lus wandeling (+/-10 km) te maken. Men passeert hier ook bij een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden. Na de wandeling kunnen de meewandelende LBV-leden nog genieten van een frisse pint, een frisdrank of een koffie.

  • Afstand: ca.18 km
  • Vertrek wandeling: 10.00 uur parking taverne d’n Ouwe Brandtoren, Burgemeester Willekenslaan 2 te 5541 NA Reusel (NL).
    Vanuit Hasselt is het rijden tot Lommel, daar de ring op tot afslag Postel, dan richting Reusel en over de grens eerste of derde straat rechts naar de brandtoren.
  • Uitrusting: Stevige wandelschoenen, lunchpakket, regenkledij.
  • Inlichtingen en leiding: Ivo Geuens; tel: 0479/44.98.78 - E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.